Στη Νεκρή Ζώνη ο Στ. Κασσελάκης – Μπαράζ επαφών για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Τη νεκρή ζώνη από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας επισκέφθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κύπρο, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Δείτε επίσης: Στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στήριξη Κασσελάκη στην κυπριακή κυβέρνηση για επανέναρξη των συνομιλιών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε μπαράζ επαφών και συνομιλιών, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά σε ποιο σημείο βρίσκονται οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τι είναι αυτό που θα επιδιώξει η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά, ενώ έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, πως οι μονομερείς ενέργειες στα κατεχόμενα θα έχουν εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τον ελληνοτουρκικό διάλογο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Κύπρο με κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα φυλακισμένα Μνήματα, ενώ επισκέφθηκε και την – εμβληματική για την ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων- Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

«Για σχεδόν μισό αιώνα ο κυπριακός λαός δεν είχε τη δυνατότητα να θρηνήσει 2002 αγνοουμένους του. Η δουλειά που κάνει η η Επιτροπή για τους αγνοούμενους είναι ιερή» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

κασσελακης-κυπρο
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο Στέφανος Κασσελάκης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί τον πρόεδρο της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΝίκο Χριστοδουλίδη. «Είχα μία εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όπου συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα ενδελεχώς. Από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισα τη σημασία που αποδίδουμε στην επανεκκίνηση των συνομιλιών, το συντομότερο δυνατόν, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά το 2017. Συνομιλίες για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς κατοχικα στρατεύματα» δήλωσε εξερχόμενος από την συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Σε ό,τι όσον αφορά στον ελληνοτουρκικό διάλογο, είπε πως είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην Τουρκία, ότι ενέργειες όπως στα Βαρώσια και στην Πύλα ή ενέργειες που αποσκοπούν σε προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μονομερείς ενέργειες αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε επίσης, με την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, τους Προέδρους του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών. Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικες, όπως λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

κασσελακης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί